zelf hairextensions masker maken

Eigenhandig zelf hairextensions masker maken. Je haar zal jou er dankbaar voor zijn!

Gezond haar!
Het is belangrijk om naast het wassen van je haar een goede haarmasker te gebruiken. Je haar en hairextensions kunnen droog aanvoelen als je geen haarmasker gebruikt. Een haarmasker kan je haar laten schitteren, beweeglijk en zachter laten worden.

Wanneer moet je een haarmasker gebruiken.
Een haarmasker is heel belangrijk als je je haar regelmatig laat verven en/of stylen met een föhn of stijltang. Als je niet die extra voeding gebruikt kunnen de haarpunten gaan splijten en afbreken. Je haar zal ook sneller gaan klitten. Als je zelf droog en breekbaar haar hebt is een masker echt een must!

Zelf hairextensions masker maken

Dit heel gemakkelijk en natuurlijk. Je kunt je eigen haarmasker maken met mayonaise, olijfolie, honing, banaan en avocado. Je haar wordt zacht en glanzend. Als je graag meer stevigheid wilt kun je een masker gebruiken met ei en bier voor het verstevigen van je haar.

Aluniniumfolie
Als je je haar wikkelt in aluminiumfolie als je de zelf hairextensions masker maken in je haar hebt aangebracht. Hierdoor kunnen de ingrediënten beter doordringen in je haar. Haarmasker heeft een beter effect hierdoor. Daarnaast hoef je niet bang te zijn op vlekken op kleding of meubels. De folie bedekt immers je haar.

De recepten

Haarmasker voor drooghaar

De oorzaak van drooghaar kan zijn dat het haar niet genoeg vocht vast houdt. Dit kan komen door je haarverf, chloorwater en zeewater etc. Als je last hebt van drooghaar krijg je snel last van breekbaar haar. zelf hairextensions masker maken
Benodigdheden
1 a 2 overrijpe avocado’s, afhankelijk van de lengte van je haar
Hoe ga je te werk
Maak van de avocado een sausje. Meng dit sausje zorgvuldig door je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Laat het masker 30 minuten in je haar zitten en was het er daarna goed uit.

Haarmasker voor geverfd haar

Het verven van je haar kan je haar flinke schade aanbrengen. Dit komt door de stoffen die haarverf bevatten. Je haar raakt beschadigd en zal snel gespleten haarpunten vertonen. Daarom is het goed verzorgen van je haar zo belangrijk, ook als je hairextensions in je haar hebt laten zetten.
Benodigdheden
¼ komkommer
1 ei
1 el olijfolie
Hoe ga je te werk
Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe dit in de blender. Voeg daar 1 ei en 1 eetlepel olijfolie aan toe en blend het geheel een aantal seconden op de hoogste stand. Wanneer het een egaal papje is geworden, haal je het papje uit de blender. Verspreid het masker over je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Spoel het masker na 30 minuten weer uit.

Haarmasker voor beschadigd haar

Als je last hebt van beschadigd haar voelt je haar droog en broos. een goede behandeling kan de schade beperken. Gebruik daarom wekelijks een haarmasker.
Benodigdheden
Flinke scheut olijfolie
Hoe ga je te werk
Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie (hoeveelheid aan te passen op de lengte van je haar) op tot het een aangename temperatuur heeft om in je haar te smeren. Te warm kan pijnlijk zijn, dus let op! Masseer de opgewarmde olijfolie over je haar en hoofdhuid. Smeer de olijfolie niet op je hoofdhuid als je hairextensions hebt. De bindingen zacht worden door de olie. Hierdoor kan je haar verliezen uit de hairextensions. Gebruik de olie rijkelijk op de haarpunten, zodat de olie goed in je haar in kan trekken. Wikkel vervolgens (aluminium)folie om je hoofd en laat het masker 30 minuten zitten. Spoel je haar vervolgens zorgvuldig uit.

Haarmasker voor breekbaar haar

Het ergste dat je kan overkomen is dat je haar afbreekt. Het kan door allerlei factoren komen. Zo kan het zijn dat je je haar te vaak stijl of krult. Het kan ook door een tekort aan bepaalde voedingstoffen.
Benodigdheden
1 geprakte banaan
1 el olijfolie
Hoe ga je te werk
Prak de banaan tot het een egaal mengsel is. Voeg daar de olijfolie aan toe en meng het tot het 1 geheel is. Verdeel het haarmasker vervolgens door je haar en wikkel daar (aluminium)folie om. Let hierbij wel op als je hairextensions hebt dat je het masker niet op de bondingen smeert. De hairextensions kunnen gaan uitvallen doordat de bondingen zwak worden van de olie. Laat het masker 30 minuten intrekken en was het vervolgens zorgvuldig uit.

Er zijn natuurlijk genoeg masker voor hairextensions die je niet zelf hoeft te maken. Probeer eens de haarmasker van Biosilk of Golden Lengths. Deze maskers zijn uitgebreid getest op hairextensions.

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl