Welke natuurlijke vitamines voor je haar zijn goed? Voeding is belangrijk dat weten wij allemaal maar welke bouwstoffen zijn goed voor het haar. Gezond haar hangt niet alleen af van de verzorgingsproducten maar ook is je voeding erg belangrijk.

Natuurlijke vitamines voor je haar

Bonennatuurlijke vitamines voor je haar

Bovenal veel in sojabonen, kidneybonen en linzen zitten veel goede stoffen, zoals biotine, ijzer en zink. Biotine wordt ook wel genoemd als vitamine H of B8. Als je tekort hebt aan biotine kan je vroeg tijdig grijs en kaal worden. Bonnen zitten boordevol stoffen die ons lichaam beschermen tegen ziekten en helpen om spieren op te bouwen met natuurlijke vitamines voor je haar.

 

Vruchten

Sinaasappels, citroenen, grapefruit en mandarijnen zitten bomvol vitaminen C, de meest krachtige anti-oxidant. Daarbij is het heerlijk om ochtends te beginnen met een vers geperst glas sinaasappelsap! Doe ik elke dag. Vitamine c helpt je om ijzer aan te maken zodat je broos en breekbaar haar tegen gaat. Geeft ook een goede doorbloeding aan je hoofdhuid, waardoor voedingsstoffen worden verdeeld en een gezonde haargroei aanmoedigt.

Wat ook wonderen kunnen doen voor je haar is watermeloen. Hierin zitten veel biotine, een voedingstof die helpt bij het bevorderen van de haargroei en maakt je haar sterker.

De vruchten appels, perziken en abrikozen zijn ook zeer geschikt voor je eigen haar omdat ze een hoge dosis biotine bevatten.

Misschien houdt je niet van watermeloen, appels, perziken en abrikozen. Kies dan altijd voor donker gekleurd fruit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor druiven en pruimen. Zij beschermen tegen interne en externe schade aan je haar. Ook bosbessen en bramen zijn goed voor je haarlokken. Deze bevatten bioflavoiden. Dit zijn anti-oxidanten en beschermen je haar tegen schade.

Er zit ook veel biotine in avocado’s, niet alleen goed voor je hart. Ze hebben een buitengewoon effect op je haar.

 

Donkergroene groenten

Spinazie, broccoli en snijbiet zijn een goede bron van vitamine A en C. Ze bevatten ook ijzer en calcium. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg te produceren. Talg is een natuurlijke conditioner voor je haar.

 

Zalmfilet

Ik kan niet zonder, echt heerlijk! In zalm zit veel B12, omega 3 vetzuren en ijzer. Dit zorgt samen voor een gezonde hoofdhuid wat natuurlijk ook weer beter is voor je haar. Wat een heerlijke natuurlijke vitamines voor je haar.

 

Noten

Een van de bronnen van selenium. Selenium houdt de hoofdhuid gezond. Walnoten bevatten alfa-linoleenzuur, die helpen het haar in topconditie te houden. Ook een goede bron van zink zijn cashewnoten, pecannoten en amandelen (ik kan er niet van afblijven). Een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval. Echte booster voor je eigen haar!natuurlijke vitamines voor je haar

 

Zuivelproducten

Haar dat snel afbreekt heeft een tekort aan proteïne. Zuivelproducten bevatten calcium en dit stimuleert de haargroei. In melk en yoghurt bevatten ook wei en caseine (een eiwit), twee bijzondere bronnen voor proteïne.

 

Volkorenproducten

Voor een gezonde dosis zink, ijzer en vitamine B moet je zorgen dat je genoeg volkorenproducten eet. Er zit veel volkoren in bruinbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst.

 

Wortelen

Een gezonde hoofdhuid is er vitamine A nodig. Dit is noodzakelijk voor glanzend haar. Wortelen hebben voldoende vitamine A en dat is heel fijn om te weten! Vitamine A is tevens heel goed voor je huid om veroudering tegen te gaan.

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl